Frissen Zalából

2021.08.25. 12:17

Népmesék a repertoáron – Évadnyitó sajtótájékoztató a Griff Bábszínházban

Reményteljes új évadot nyit meg a megyeszékhelyi Griff Bábszínház, amelynek programjáról, előadásairól szerdán sajtótájékoztató keretében számolt be Szűcs István, a teátrum igazgatója.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Seres Péter

Az elmúlt két nehézségei közepette is sikerült a 2020/2021-es évadot teljesíteni, minden jegyet, bérletet vásároló láthatta a kiválasztott előadásokat, jelezte a direktor, hozzátéve, hogy miután az iskolások a járványhelyzet miatt hátrányt szenvedtek, több előadás is műsoron marad ebben a szezonban is. A tájékoztatón részt vevő Balaicz Zoltán polgármester köszönetet mondott a Griff társulatának a közös városi feladatokban való aktív részvételért, szólt az épület felújítása tervezési szakaszban lévő munkálatairól, s arra kérte a színházat, segítse a közösségi és emberi kapcsolatok újjáépítését.

Fotó: Seres Péter

Elsősorban népmeséket választott a repertoárjára idén a Griff Bábszínház, ennek jegyében lesz látható szeptember végétől az Égig érő fa című népmese adaptáció, melyet Halasi Dániel rendez, majd október közepén a Széttáncolt cipellők, ami Kocsis Rozi Blattner-díjas rendező munkája. November végén jelentkezik a társulat Nemes Nagy Ágnes verseiből készült Hóesésben című, karácsonyra is ajánlott zenés színdarabbal, Bartal Kiss Rita Blattner-díjas művészeti vezető rendezésében, január-február fordulóján pedig a Csipkerózsika története kerül a Griff színpadára. Márciusban az Árgyélus királyfit mutatják be, méghozzá a színművészeti egyetemi tanulmányait épp befejező Ecsedi Csenge rendezésében, akinek ez lesz a vizsgaelőadása. Műsorra kerül az Ilók, Mihók és más bolondságok (Bartal Kiss Rita rendezi), valamint továbbra is repertoáron tartják a Rejtelmes erdőt, a Pim, a földimalacot, a Csalóka Pétert, a Lenka és Palkót. Ha a nézőszám kedvezően alakul, az Art Moziban is tervezik játszani a Lázár Ervin program jóvoltából megvalósuló előadásaikat, ehhez partnerek a zalai tankerületek. A bábszínház folytatja a legkisebbeknek szóló szombat délelőtti előadássorozatát, s ha a lehetőségek engedik, felnőtteknek szóló bábjátékokat is szervez. Szűcs István elmondta, az előadások létrehozásához több pályázatot is nyertek, de szintén pályázati forrás elérésével szeretnék lecserélni a 20 éves mikrobuszt is. Mint mondta, több mint 10 millió forintot nyertek az elmúlt időszakban. A társulat összetételében változás történt: felvették a színművészeti egyetemre Lajhó Mátét, s új tagként szerződött a Griffhez Vári Vivien, aki a kolozsvári és a marosvásárhelyi egyetemen végzett, eddig a nagyváradi bábszínházban játszott.

A Griff Bábszínház és a Hevesi Sándor Színház a Ruszt József téri épületet a tervek szerint 2022 májusában adja át a felújítást végző kivitelezőknek, azután a Griff az Apáczai Csere János Művelődési Központba települ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában