Nyitott templomok

2021.08.26. 19:00

A világhírű Concerto Budapest zenekar ad koncertet Keszthelyen

Két fantasztikusnak ígérkező koncertre készül a hétvégén a Concerto Budapest zenekar a Balaton-parti városban.

Péter B. Árpád

A több mint 70 nemzetközi elismeréssel kitüntetett Keller András Kossuth- és Liszt-díjas érdemes művész által vezetett nagyzenekar a Nyitott templomok címet viselő sorozatban lép fel Keszthelyen. Pénteken, a Fő téri templomban Mozart-estre várják a közönséget, szombaton pedig Bach- és Beethoven-művek kerülnek műsorra a karmelita bazilikában. A kezdési időpont mindkét napon 20 óra.

A Concerto Budapest az elmúlt években számos nemzetközi fesztiválra, Európa, Amerika és a Távol-Kelet rangos koncerttermeibe is meghívást kapott, és – mint arról már írtunk – Keszthellyel hosszú távú együttműködést tervez, amelynek kifutása egy rangos nemzetközi komolyzenei fesztivál (is) lehet.

Keller András világszerte elismert hegedűművész, karmester a londoni Guildhall School of Music and Drama kiemelt hegedűprofesszora. A díjmentesen látogatható hétvégi hangversenyeken dirigálásával elhangzik például a Figaro házassága nyitánya, illetve Bach III. Brandenburgi versenye és d-moll kettősversenye is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában