Frissen Zalából

2021.07.29. 14:00

Zalaegerszeg kulturális életének különleges színfoltjaként tekint a Kvártélyházra dr. Hóbor Erzsébet

Dr. Hóbor Erzsébet, Zalaegerszeg díszpolgára, nyugalmazott közigazgatási hivatalvezető a kezdetektől kedvelője a Kvártélyház Szabadtéri Színház programjainak. Zalaegerszeg kulturális életének különleges, szép színfoltjaként tekint a Kvártélyházra, mely országos ismertségre is szert tett.

Korosa Titanilla

Dr. Hóbor Erzsébet: Az első perctől fogva jól sikerült minden évadban a darabválasztás. FOTÓ: ZH-ARCHÍVUM

– Már a szabadtéri színpad ötletét is nagyon jónak, nagyon zalaegerszeginek tartottam, hiszen igazi lokálpatrióta vagyok, örültem, hogy ennek a szép, régi középületnek ilyen funkciót adtak – mondta. – Maga az elnevezés, hogy Kvártélyház, múltba révedő, de sokatmondó. Szépen kialakították az udvart, és úgy érzem, az első perctől fogva jól sikerült minden évadban a darabválasztás. Sokat elárul, hogy a hatalmas érdeklődés miatt több művet is újra műsorra kellett tűzni. Bennem leginkább az elsők között játszott Anconai szerelmesek című komédia rögzült a gyönyörű mediterrán olaszos hangulattal. De nem csak a színművek, az előadói estek is érdekesek.

Dr. Hóbor Erzsébet: Az első perctől fogva jól sikerült minden évadban
a darabválasztás. FOTÓ: ZH-ARCHÍVUM

– Nagy örömmel hallgattam Für Anikó színésznőt, Huzella Péter zeneszerzőt, és sok más, olyan előadó is eljött a Kvártélyházba, aki előtte talán nem is járt Zalaegerszegen. Nagyon szeretjük Tompagábor Kornél rendezéseit, tetszenek a Mészáros Tibor által megalkotott díszletek, Szőke Julcsi jelmezei. Kevés előadás volt, amit nem tudtunk megnézni, a családommal együtt nagyon kedveljük a szabadtéri színházat, ragaszkodunk hozzá. Jó találkozni barátokkal, kollégákkal, akik ugyanilyen hűségesen járják a Kvártélyház lépcsőit és tapsolnak a művészeknek. Ez a nyári szórakozási lehetőség sokat számít nekünk, zalaegerszegieknek és a környékbelieknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában