Frissen Zalából

2021.07.31. 09:00

Szinte minden előadást látott, de a nézőtéren még nem nagyon ült Takács András

A megyeszékhelyi Piccolo Panzió, Vendéglő és Vinotécát vezető Takács András a második évad óta állandó nézője a Kvártélyház előadásainak, sőt, őt helyesebb talán a résztvevő titulussal illetni.

Varga Andor

Takács András biztos abban, hogy idén sem kell csalódnia a publikumnak. Fotó: Pezzetta Umberto

– Az első, emlékeim szerint még rövid évadban nem működtünk közre a nyári színházban, a következő szezontól viszont a büfé üzemeltetőiként is folyamatosan jelen vagyunk – mesélte. – Sokszor kérik tőlünk, hogy a próbák alatt is legyünk nyitva, én pedig – különösen az első években, amikor még több volt az időm – örömmel mentem magam kiszolgálni. Így rengeteg darabot láttam, sőt, ezek születését, a próbafolyamatot is volt szerencsém követni. És így sem tudom megunni a kvártélyházi estéket. A nézőtéren még nem nagyon ültem, az előadásokat a hátsó traktusból figyelem, de így is nagyon élvezem ezeket az alkalmakat.

Takács András a hely legfőbb vonzerejeként a remek adottságokat és a különleges hangulatot említi. A belváros közepén van, mégis intim, szabadtéri, ennek ellenére zárt – fogalmazott. – A történelmi falak pedig már a felújítás előtt is utánozhatatlan miliői teremtettek.

Takács András biztos abban, hogy idén sem kell csalódnia a publikumnak. Fotó: Pezzetta Umberto

– Az elmúlt másfél évtizedből a legszívesebben A padlás és az Anconai szerelmesek előadásra gondolok vissza – mondta a személyes kedvenceit firtató kérdésre. – Mindenkinek más az ízlése, de nekem a könnyű, szórakoztató darabok „jönnek be” igazán, pláne a forró nyári estéken.

A büfé üzemeltetőjeként érzékeli azt is, hogy a Kvártélyház programjainak masszív tábora van Egerszegen, sok az ismerői, visszatérő arc, ez ugyancsak azt jelzi, hogy a nyári színház megtalálta a helyét a zalaegerszegi rendezvények között.

– Felkészülten várjuk a következő évadot is – tekintett kicsit előre Takács András. – Rengeteg előadást láttam a Kvártélyházban, de ettől még nem gondolok úgy magamra, mint aki ért a színházhoz, így pedig nem is tudok állást foglalni, milyenek lesznek az idei darabok. Az biztos, hogy a társulat olajozottan működik, az eddigi munkáikat ismerve biztos vagyok benne, hogy nem kell csalódnia a publikumnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában