Frissen Zalából

2021.07.15. 19:00

Mészáros Tibor tervez, rajzol, kitalálja és benépesíti a teret

Mészáros Tibor díszlettervező, műhelyházvezető tizennyolc éves volt, amikor bekopogtatott a Hevesi Sándor Színház ajtaján, ahol díszletfestőként dolgozott hosszú évekig.

Mozsár Eszter

Mészáros Tibor: Büszke vagyok, hogy jelen voltam a Kvártélyház születésénél. FOTÓ: PEZZETTA UMBERTO

Katonaság után a festőműterem vezetésével bízták meg. Némi kitérő Kaposváron és Szegeden, aztán újra Zalaegerszeg. 1997 óta műhelyvezető, azóta nemcsak a festőket, hanem az egész díszletgyártást irányítja. Varázslatos, ahogy egy produkció születését, folyamatát végigkísérheti. Több mint hatvan darab díszlettervezésére kérték fel, s nem kevesebb, mint 700 produkció dicséri keze munkáját a 38 év alatt.

Mészáros Tibor: Büszke vagyok, hogy jelen voltam a Kvártélyház
születésénél. FOTÓ: PEZZETTA UMBERTO

– Nagyon büszke vagyok, hogy jelen voltam a Kvártélyház születésénél. Abban a csapatban voltam, amely felmérte a helyet, tanulmányt készített. Megterveztük a nézőteret, a színpadot. Ebből lett Tompa Gábor vezetésével egy máig jól működő színház. Amit Gábor csinál, az fantasztikus dolog, a társulat pedig mindent megtesz, hogy elégedetten tapsoljanak a nézők. Imádom a nyári előadások hangulatát, az egész évad után szinte kikapcsolódás számomra, mondhatni jutalom, amikor ott ülök és nézem a kész produkciót. A bemutatók előtt már egy hónappal dolgozom, tervezek, rajzolom, úgymond kitalálom, benépesítem a teret. Amikor a próbák és előadások mennek, akkor megpihenek és elégedetten, mosolyogva nézem a közös munka eredményét. A nyári színházban nem minden darabhoz én készítettem a díszletet, a tizenötből „csupán” tízévnyi munkám van benne. Mindent összevetve, ez egy igazi csapatmunka, aminek Gábor a motorja, s nagyon jó művészeket, szakembereket gyűjtött maga mellé. Ennek a tizenöt évnek a kemény munka és a profizmus a védjegye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában