Frissen Zalából

2021.07.14. 20:38

A Szalai házaspár minden évben három területen adományoz elismerést

Dr. Szittyai Borbála és dr. Szalai Zoltán imádják a színházat. Bérletük van a Hevesiben és természetesen ott vannak a Kvártélyház legtöbb nyári színházi előadásán.

Mozsár Eszter

A Szidónia-díj tavalyi átadóján dr. Szalai Zoltán és dr. Szittyai Borbála közt a két díjazott művész, Lőrincz Nikol és Ticz András. FOTÓ: ZH-ARCHÍVUM/PU

Ahogy a két elfoglalt orvos szabadideje engedi, úgy kapcsolódnak ki a bemutatókon. A teátrumi légkör, a csillagos estéken vagy éppen a szemerkélő esőben felzúgó taps kicsit talán visszaadja nekik lányukat. Szidóniát néhány éve veszítették el. Emlékére alapítványt hoztak létre, s három területen osztanak díjat minden évben. Egyszer a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium végzős diákját ismerik el, azt, aki közösségépítő magatartásával, az iskola keresztény szellemiségéhez méltón mutat példát társainak. Másodszor a ZTE Kosárlabda Klub tehetséges, szorgalmas fiatal játékosát jutalmazzák. Végül, de nem utolsósorban pedig a Kvártélyház egy színészének művészeti teljesítményét díjazzák.

Közösen a nézőtéren

– Szidónia a Mindszenty-iskola diákja volt, ezért nem volt kérdés, hogy az alapítvány létrejöttekor gondoltunk az intézményre. Leányunk nagyon szerette a kosárlabdát és természetesen a színházat is, ezért osztjuk ki ezt a három díjat minden évben – mondja dr. Szalai Zoltán. – 2016-ban Tompa Gáborral közösen jött a kvártélyházi Szidónia-díj ötlete. Nagyon szívesen emlékszünk vissza feleségemmel arra az időre, amikor ott ültünk közösen a nézőtéren. Jó érzés, hogy így őrzik emlékét mások is. Mindig izgalommal tölt el, hogy az adott évben ki lesz a legjobb színész. Sokakhoz hasonlóan, mi is a vidám, könnyed nyári darabokat szeretjük. Azt hiszem, mindannyiunk lelkének jót tesz az a néhány óra önfeledt szórakozás.

A Szidónia-díj tavalyi átadóján dr. Szalai Zoltán és dr. Szittyai Borbála közt a két díjazott művész, Lőrincz Nikol és Ticz András. FOTÓ: ZH-ARCHÍVUM/PU

Van, amikor ketten is megkapják

– Minden évben változik az emlékplakett – folytatja dr. Szittyai Borbála. – A Kvártélyház vezetőcégének ajánlásával közösen döntjük el, ki kapja azt. Sőt, van olyan év, amikor ketten is elismerésben részesülnek a színházi nyári évad végén. Néha tényleg nagyon nehéz dönteni, hiszen annyi jó, kiváló előadást látunk.

A színházra mindig szakítanak időt

„Elfoglaltak vagyunk igaz, de a színházra mindig szakítunk időt. A Padlás nagy kedvenc, azt többször láttuk még Szidóniával is, nem lehet megunni. Tényleg életformává vált a színházba járás, akár a Hevesiről vagy Egervárról van szó, ám a Kvártélyház – érthető módon – mindig a szívünk csücske marad.„

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában