Frissen Zalából

2021.06.08. 09:00

Rendhagyó módon zajlott az idei József Attila Megyei Versmondó Verseny

Ebben az esztendőben az ismert körülmények miatt online módon zajlott a József Attila Megyei Versmondó Verseny is, melyet a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szervez. Az eredményeket szerkesztőségünkhöz is eljuttatták.

Arany Horváth Zsuzsa

A május 27-én megtartott ­versenyen összesen 16 megyebeli iskola 27 versenyzője vett részt.

Az előzetesen beküldött versvideókat a zsűri közösen tekintette meg és értékelte ezen a napon a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A kötelező versek között a 5–6. osztályosok József Attilától a Nyári délutánt, a 7–8. osztályosok pedig az És keressük az igazságot című költeményt kapták. A zsűriben H. Horváth Gyula előadóművész (egyben a zsűri elnöke), Öcsi Erzsébet pedagógus és Kocsis Tamás felelős szerkesztő (Deák+kert irodalmi portál) foglalt helyet.

Az 5–6. osztályosok csoportjában első lett Andor László Gergely, Izsák Imre Általános Iskola, Zalaegerszeg, 2. Gyutai Zsóka, Nagykapornaki Általános Iskola, 3. Neményi Hanna, Gersei ­Pethő iskola, Zalaszántó, 4. Kovács Kornélia, Batthyány Gimnázium, Nagykanizsa, 5. Nagy Réka, Petőfi S. Magyar–Angol KTNY Ált. Iskola, Zalaegerszeg, 5. Toplak Tamara, Arany János Általános Iskola, Lenti.

Különdíjat érdemelt ki Kovács Kornélia (Batthyány, Nk.).

A 7–8. osztályosok között két első helyezett is lett: Balogh Kristóf, Hevesi Sándor Általános Iskola, Nk. és Süle Zsolt, Egervári L. Ált. Iskola, Zalaszentiván. Második díjat nyert Pál Dorián, Rozgonyi Úti Ált. Iskola, Nk., 3. Tuboly Ádám, Öveges József Ált. Iskola, Zeg., 4. Takács Bálint, Zrínyi Miklós Gimn., Zeg., 5. Szabó Zita, Zrínyi-gimn., Zeg. Különdíjat vitt haza Takács Bálint és Szabó Zita, mindketten a zalaegerszegi Zrínyi-­gimnázium növendékei.

A zsűri színvonalasnak találta a felvételről elhangzott produkciókat, különösen a 7–8. osztályosok között volt sok kiforrott, érett versmondó. A helyezettek videóit a könyvtár közreadja a szülők engedélyével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában