Frissen Zalából

2021.05.12. 10:00

Újra koncertezik a zalai dzsessz-sztár

A pandémia miatti hosszú kényszerszünet után ismét színpadra lépett a keszthelyi-hévízi kötődésű, ma az Egyesült Államokban élő dzsesszdobos, Németh Ferenc.

Péter B. Árpád

Régi barátság. Lionel Loueke és Németh Ferenc a visszatérő koncerten Svájcban

Forrás: Facebook

Fotó: Németh Ferenc

A svájci Muriban adta visszatérő koncertjét régi barátjával, a gitáros Lionel Louekéval, akivel különböző projektekben 22 éve működik együtt, duóként pedig nyolc esztendeje állt össze a két muzsikus először az IMA-díjátadón.

A koncert kapcsán Németh Ferenc közösségi oldalán megjegyezte, az új kezdettel folytatják az együttműködésüket, és a következő szintre lépnek.

Régi barátság. Lionel Loueke és Németh Ferenc a visszatérő koncerten Svájcban
Fotó: Németh Ferenc / Facebook

A zalai dzsessz-sztár a világjárvány alatt mesteroklevelet szerzett, illetve tanított és online dobkurzusokat tartott. Közösségi oldalain közvetített élő adásait, dobóráit itthonról is nagyon sokan követik, és világszerte sokan tanulnak a naponta jelentkező, egyórás gyakorlások segítségével.

Lionel Loueke egyébként többször játszott Zalában is Németh Ferenccel. A rajongók láthatták őket például a kanizsai dzesszfesztiválon, nemcsak duó­ban, hanem a Németh Ferenc Group színeiben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában