összhangban a pandémiával

2021.01.04. 10:00

Folyosókoncerteket indítanának Nagykanizsán

Az idei évben több új programot szeretne elindítani a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI, melyeknek össz­hangban kell lenniük az iskola célkitűzéseivel és a pandémia alakította helyzettel.

Benedek Bálint

Az intézmény pozitív visszajelzéseket kapott az őszi utcakoncertek kapcsán, ezért tavasszal is folytatódnak városszerte ezek a programok

Fotó: ZH Archívum

– Nagyon jó visszajelzést kaptunk a zenevilágnapi programunkról, amikor a város utcáin, terein adtak kis koncerteket a tanáraink – fogalmazott Baráth Adrien, a zeneiskola igazgatója. – Ezen fellelkesedve folytatjuk a hagyományt, s tavasszal újabb szabadtéri minikoncerteket szervezünk együtteseink, kollégáink közreműködésével. A város terei megújultak, szép helyszínül szolgálhatnak. A képzőművészeti kiállítások sem maradnak el, tavasszal már bemutatkoztunk az online térben egy-egy digitális kiállítással. Ezt a kezdeményezést is folytatjuk, diákjaink alkotásait kollégáink zenei improvizációi teszik színessé. Ezzel bemutatva azt is, hogy a művészetek szoros összhangban, egymást erősítve nagyobb hatással vannak a közönségre. Az online kiállítás másik előnye, hogy maradandó, hiszen a világhálón megosztva évek múlva is visszanézhető, megtekinthető.

Az intézmény pozitív visszajelzéseket kapott az őszi utcakoncertek kapcsán, ezért tavasszal is folytatódnak városszerte ezek a programok Fotó: ZH Archívum

Az igazgató hozzátette: elindítanák az úgynevezett folyosókoncerteket az iskolában. Ennek lényege, hogy tanárok és diákok egy-egy zenei műsorszámot adnának elő. A tantermek ajtajait kell csak kinyitni s meghallgatni a zenei előadást. Így pedig elkerülhető a zsúfoltság, de jó lehetőség nyílik a zenei művek koncertszerű előadására. Augusztusban ismét megrendeznék a Farkas Ferenc zongora-mesterkurzust. Ez a program attól egyedülálló az országban, hogy a diákok a klasszikus mellett a jazz-zenével is megismerkedhetnek, kipróbálhatják improvizációs képességüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában