Todó megint kitálalt

2020.10.08. 09:00

Meseíró volt a könyvtári napok szerdai vendége Nagykanizsán

Az országos könyvtári napok keretében tegnap Vig Balázs fővárosi meseíró interaktív könyvbemutatót tartott a könyvtárban a Péterfy-iskola 4. osztályos diákjainak.

Benedek Bálint

Vig Balázs mindent megtett, hogy fenntartsa a gyerekhallgatóság figyelmét

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen Bognár Csilla, a Halis-könyvtár csoportvezetője elmondta: október első hetének rendezvényei a bibliotékákat ünneplik és népszerűsítik. Idén a gyermekekre fókuszálnak, ennek jegyében zajlott le a tegnapi rendezvény is. Vig Balázs meseíró pedig szerdán Zalakomárban, Gelsén és Zalaszentbalázson is tartott hasonló interaktív órákat.

Vig Balázs mindent megtett, hogy fenntartsa a gyerekhallgatóság figyelmét
Fotó: Szakony Attila

A vendég a rendhagyó író-olvasó találkozó megkezdése előtt elmondta: a Móra könyvkiadó szerzőjeként számos kötet fűződik a nevéhez, ezekből válogat az olvasóknak. A kanizsai könyvtárban összegyűlt közönségnek a Todó kitálal című sorozatról beszélt, mai témákról, a mai gyerekek nyelvén. Kiemelte: magas tempót diktál, hogy a diákok figyelme fennmaradjon.

Az interaktív előadást a fiatalok láthatóan élvezték a Halis-könyvtárban, hiszen különféle mozgásos, illetve szituációs játékok is a foglalkozás részei voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában