Csesztregre, majd Lovásziba viszik a műveket

2020.10.16. 12:00

Idősek alkotásai láthatók Zalaegerszegen, a kiállítást a festmények uralják

Huszonhét nyugdíjas alkotó munkáiból nyílt kiállítás a Zalai Építők Egyesülete Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

Jóna István

Iványi Ildikó mutatta be a tárlatot a megnyitóra érkezetteknek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az Életet az Éveknek Nyugdíjas Szövetség Zala Megyei Szervezete az idősek hónapja keretében hirdette meg a megyében élő időskorú alkotóknak a művészeti tárlatot, melyre idén nemcsak a klubok tagjaitól, hanem más, alkotni szerető szépkorúaktól is érkeztek munkák. Iványi Ildikó, a megyei szövetség alelnöke elmondta, hogy a helyiek mellett a csesztregi és a lovászi nyugdíjasklubokból, és Nagykanizsáról is érkezett alkotás. A tárlatot a festmények uralják, de hímzett terítők, csipkék, mandala, gobelin és újrahasznosított papírból készült kosarak is színesítik.

Iványi Ildikó mutatta be a tárlatot a megnyitóra érkezetteknek
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető köszöntőjében úgy fogalmazott: akik ilyen remekműveket képesek alkotni, azok teljes életet tudnak élni. Dr. Kocsis Gyula, a megyei szövetség elnöke köszönőlevelet adott át a jelenlévő alkotóknak. A kiállítás november 2-ig látható Egerszegen, majd Csesztregre, s onnét Lovásziba költözik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában