A gyerekek képzeletét is megmozgathatja az új tárlat

2020.08.26. 11:00

Újranyit a Hevesi-galéria Nagykanizsán

A pandémia miatti, több hónapos kényszerszünet után szeptember 3-tól újra várja a művészet barátait a Hevesi Sándor Általános Iskola galériája.

Horváth-Balogh Attila

Ambrus Edit egyik alkotása

Fotó: ZH

A hagyományoknak megfelelően 14.30-kor és 18 órakor is lesz megnyitója a legújabb kiállításnak, mely Ambrus Edit régészeti rajzoló, üvegfestő alkotásait tárja a közönség elé Tetten ért múlt – Pont, kör, vesszőcske címmel. A művész gyantaalapú festékekkel dolgozik üveglapokra, motívumait a régészeti leletek anyagából, népmesékből, mondákból meríti.

Ambrus Edit egyik alkotása
Fotó: ZH

– A márciusi, áprilisi és májusi tárlatok az iskola bezárása miatt elmaradtak, a diákalkotások tanévzáró tárlatával együtt – árulta el Lengyák István galériaszervező pedagógus. – Az elmaradt tárlatok (Krokker Krisztina ikonfestő március 19-től és Zafir Mari festőművész április 16-tól tervezett kiállítása) 2021-ben ugyanebben az időpontban lesznek láthatók – legalábbis mostani terveink szerint.

A jövő csütörtöki megnyitón az alkotóról Száraz Csilla, a Thúry-múzeum igazgatója mond bevezetőt és nagykanizsai Honvéd Kaszinó Városi Színpadának tagjai, valamint a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és tanulói lépnek fel. A tárlat szeptember 25-ig látható iskolanapokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában