„Egervári FesztiVÁR”

2020.07.03. 14:00

Ismét kulturális központtá válik Egervár

Három hónap alatt 17 rendezvény helyszíne lesz „Egervári FesztiVÁR” elnevezésű programfolyammal az egervári várkastély, ahová nemcsak a helybelieket, de az egerszegieket és a távolabb élőket is várják a szervezők, akik tegnap a várkastélyban számoltak be a nyári programról.

Arany Horváth Zsuzsa

Gyerkó Gábor, Székeldi Bertold, dr. Vadvári Tibor és Saáry Danny, a Reneszánsz Várkastély ügyvezetője a várudvaron

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Gyerkó Gábor, az 1000 fős település polgármestere elmondta, a község és a vár ismét kulturális központtá válik, ahová a zalaegerszegiek tapasztalataik szerint hosszú évtizedek óta szívesen látogatnak ki. Ezzel egyetértve tette hozzá dr. Vadvári Tibor, a megyeszékhely alpolgármestere, hogy Egervár vendégszerető- és marasztaló, jó értelemben vett „külvárosa” Zalaegerszegnek, ahol ő maga is régi színházlátogató. Elmondta, a kölcsönös előnyök jegyében érvényesek az Egerszeg Kártya kedvezményei az itteni rendezvényekre, az előkészítő munkában pedig mindig részt vesz a Hevesi Sándor Színház szervezési osztálya.

Gyerkó Gábor, Székeldi Bertold, dr. Vadvári Tibor és Saáry Danny, a Reneszánsz Várkastély ügyvezetője a várudvaron Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A várkastély kulturális rendezvényeiről a szervezők nevében Székedli Bertold, a Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület vezetője beszélt, aki hangsúlyozta, már ötéves kapcsolat bizonyítja az együttműködés sikerét. Elhangzott, az elmúlt hónapok egészségügyi veszélyhelyzete miatt számos nehézségbe ütközött a szervezés, hiszen pár hét állt rendelkezésre a programok lekötéséhez, de így is gazdag a kínálat a könnyűzenei koncertek (Máté Péter-est, Lord, Péter Szabó Szilvia Noxtalgia, Kowalsky meg a Vega, Bagossy Brothers Company, Vikidál Gyula koncert), a Turay Ida Színház előadásai, a Dumaszínházi est (Kovács András Péter), a gyerekeknek szóló szórakoztató napok, például a Vuk, a kisróka című zenés mesejáték előadása révén. Mindez a zalaiak igényes szórakoztatása mellett a térség turisztikai vonzerejét is növeli.

A mezővárosi rangjának 520. évfordulóját ünneplő Egervár reneszánsz várkastélyában már javában zajlanak a színházi estek, e hét végén az Osztrigás Mici című bohózat lesz látható, amit még két színmű követ a jövő héten. A hely adottságai okán szeptemberben esküvői nyílt napokra is számíthatnak az érdeklődők. Gyerkó Gábor végül jelezte, reméli, hogy a zalaegerszegi kvártélyházi nyári színház előadásaival együtt izgalmas szórakoztató nyarat kapnak a látogatók. Hozzátette, ősszel az 525 éves templomuk ünnepségeit 5 hangverseny teszi majd emlékezetessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában