nemcsak az író életszakaszára

2020.02.12. 16:00

Kiállítással emlékeznek Fekete Istvánra Zalaszentgróton

A Négy évszak és Fekete István címmel élettörténeti és irodalmi kiállítás nyílt a közelmúltban a városi könyvtárban. Idén kettős évfordulója van a népszerű és nagy tehetségű írónak: 120 évvel ezelőtt, január 25-én született és június 23-án lesz halálának 50. évfordulója.

Szalay Csaba

Halász Veronika a kiállítás előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szalay Csaba

Halász Veronika könyvtáros, a kiállítás összeállítója emlékeztetett arra, hogy Fekete István könyvein generációk nőttek fel. Felejthetetlen szépirodalmi élményt nyújt és természetismeretet minden korosztálynak a gyerekektől, a felnőtteken át az idősekig.

Halász Veronika a kiállítás előtt
Fotó: Szalay Csaba / Zalai Hírlap

– A kiállítás a természet- és az író korszakait szimbolizálja – mondta Halász Veronika. – Az anyag nagy részét a dombóvári Fekete István Múzeumból és az ajkai Nagy László Városi Könyvtárból, valamint az ajkai Múzeum- és Fotógalériából kaptuk kölcsön.

A színes kiállításon nemcsak az író életszakaszait, de hobbijait, érdeklődési körét, barátait, családját, életének fő helyszíneit, múzeumait, filmjeit, műveinek színes kiadásait, és verseit-költészetét is megismerhetik az érdeklődők, akik azt is megtudhatják, hogyan vált íróvá, milyen hatások érték, mit, hol és hogyan alkotott. A tárlat keretében véleményeket is olvasni lehet Fekete Istvánról, vagy esetleg belelapozni könyveinek rövid tartalmába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában