Kanizsai bemutató

2020.01.21. 08:00

Életmű-verseskötet Pék Pál emlékére

Hétfőn mutatták be a Honvéd Kaszinóban a néhai Pék Pál emlékére összeállított, életmű-verseskötetet.

Szabó Zsófia

Balogh László polgármester mondott köszöntőt. Mögötte Szemes Péter és dr. Zóka Péter

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A Minden körbeért című gyűjtemény a 2008-ban elhunyt, neves kanizsai költő életpályájából százhat verset gyűjt csokorba. Közismert, nagy népszerűségnek örvendő versek is olvashatók a kötetben, mint a Fogyhatatlan benned a varázslat és a Ven-ji versek – mondta Szemes Péter irodalomtörténész, aki Németh István Péter irodalomtörténésszel közösen szerkesztette a versgyűjteményt.

Balogh László polgármester mondott köszöntőt. Mögötte Szemes
Péter és dr. Zóka Péter
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Pék Pállal nemcsak kollégák voltunk a Pannon Tükörnél, hanem barátok is – idézte fel Szemes Péter. – Kevés olyan költő van a megyében, akinek a munkáit monográfia vagy tanulmánykötet dolgozza fel, ám Pék Pálról már életében megjelent ilyen. Mivel tavaly lett volna 80 éves a költő, a versgyűjtemény révén is szerettünk volna tisztelegni az emléke előtt – mondta az irodalomtörténész.

Az ünnepélyes bemutatón Balogh László polgármester mondott beszédet. Hangsúlyozta: fontos az értékek megőrzőit, a hagyomány ápolóit megbecsülni, tisztelni, így Pék Pál emlékét és munkásságát is.

A kötetet a Pannónia Kulturális Egyesület adta ki, melynek alelnöke, dr. Zóka Péter elmondta: Pék Pál életében nem sok elismerést, megbecsülést kapott munkásságáért, ezért az utókornak kell mindezt megadnia.

A kötetből Antal Gergő és Fási Barnabás színjátszó-vers­mondók adtak elő verseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában