Díjkiosztó február elsején

2019.12.31. 09:00

A pályázatra háromszázhatvanöt fotós képeit fogadták be

Több magyar díjazottja is van a 6. Pannonia Reflections nemzetközi fotóművészeti pályázatnak. A legjobbnak ítélt alkotásokból február elsején nyílik kiállítás a lendvai Galéria és Múzeumban, s akkor tartják az ünnepélyes díjkiosztót is.

Gyuricza Ferenc

A legjobbnak ítélt magyar alkotást, Kerekes István Sors című felvételét arany medállal ismerték el

Forrás: Zalai Hírlap

A Pannonia Reflections a kelet-közép-európai térség egyik legrangosabb fotóművészeti eseménye, amelyet a szervező egyesületek – a Fotografska Zveza Slovenije és a Fotografsko Drustvo Pannonia – mellett két rangos nemzetközi szervezet, a FIAP (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség) és a PSA (Amerikai Fotós Szövetség) is támogat.

A legjobbnak ítélt magyar alkotást, Kerekes István Sors című felvételét arany medállal ismerték el
Fotó: Zalai Hírlap

A Pannonia Reflections pályázataira rendszerint több ezer képet küldenek amatőr és professzionális alkotók, a díjazottakat és a bemutatásra érdemeseket pedig szakmai zsűri választja ki ezek közül.

Idén öt kategóriába várták az alkotásokat a szervezők, a megjelölt témakörök az „utca”, az „utazás”, a „víz”, valamint a szabadon választott témájú színes, illetve monokróm képek voltak. A zsűri – amelynek tagjai ezúttal a szlovén Igor Debevec és Andreja Ravnak, valamint a szerb Zoran Dordevica voltak – összesen 365 fényképész alkotásait fogadta be, ezek között 21 magyarországi fotós művei is szerepelnek.

A legjobb magyar fotónak Kerekes István Sors című alkotását találták, a szabadon választott témájú színes kategóriában. A kép a Fotografska Zveza Slovenije arany medálját nyerte el. A 6. Pannonia Reflections legjobb fotójának a német Holger Buecker egyik monokróm alkotását találták, míg a verseny legeredményesebb fényképésze az ausztrál Adrian Whear lett, 16 befogadott képe közül három is nyert valamilyen díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában