Minden évben tanulnak egymástól

2019.11.28. 15:00

Horvát kórusok találkozója Szepetneken

Szombat este immár 13. kórustalálkozóját rendezte meg a Királyi Pál Általános Művelődési Központban a helyi horvát nemzetiségi önkormányzat.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön a murakeresztúri „Kitica” Tamburazenekar Fotó: Gergely

Markács Zoltán, a horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke kérdésünkre elmondta: a kórustalálkozót a térség, tehát a Muramente horvát ajkú kórusai és tamburazenekarai számára hirdetik meg évről évre; s úgy tapasztalja, hogy a produkciók színvonala folyamatosan emelkedik.

– Ez természetesen arra kötelez minket, hogy a jövőben is vigyük tovább ezt a szép hagyományt, mely kiváló alkalmat teremt arra, hogy lássuk, miben, mennyire változott a többi hagyományőrző csoport az eltelt egy évben. Azt gondolom, sokat tanulhatunk egymástól, ezért is érdemes meghallgatni a másikat – jelentette ki Markács Zoltán. – A fellépők között köszönthettük a szepetneki Vesei Zbor, azaz Vidám Kórus tagjait, a Királyi Kórust, valamint a Nefelejcs Egyesület fellépőit, ők jelentik a „helyi erőket”. A többiek pedig: a Stobos Tamburazenekar, a Nagykanizsai Horvát Kórus, a murakeresztúri Rozmaring Asszonykórus, a tótszerdahelyi általános iskola tamburazenekara, a szintén murakeresztúri „Kitica” Tamburazenekar, a tótszentmártoni KUD Sumarton Vegyeskara és Tamburásai, valamint a tótszerdahelyi Mura Hagyományőrző Egyesület tagjai.

Képünkön a murakeresztúri „Kitica” Tamburazenekar Fotó: Gergely

Markács Zoltán azt is hozzáfűzte, hogy a tótszentmártoniaktól horvát táncot is láthattak, ami azért nagy öröm, mert a Mura menti hagyományőrzés ezen ága sajnos kezd háttérbe szorulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában