Változatos koncertet adtak Nagykanizsán

2019.10.28. 11:30

Huszonöt éves jubileumát ünnepelte az Orff Ütőegyüttes

Az Orff Ütőegyüttes szombaton a HSMK színpadán ünnepelte 25. születésnapját.

Benedek Bálint

Fekete Melinda Zsófia művészeti vezető

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A telt házas gálaműsorra változatos és meglepetésekkel tarkított műsorral készült a Fekete Melinda Zsófia vezette együttes. A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI keretein belül működő társaság koncertjén a jelenlegi tagok mellett az alapító, Bücs Angéla tanítványai is közönség elé álltak.

Fekete Melinda Zsófia művészeti vezető
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Balogh László polgármester elmondta: a művészeti vezetőknek hála hangos és vidám családi közösség született. Repertoárjuk sokszínű, a barokktól a 20. századi komolyzenéig, az afrikai törzsi ritmusoktól a könnyű műfajokon át a jazzig mindent játszanak, s a kisujjukban, vagyis az ütőjükben van minden, amit a muzsikáról tudni lehet.

– A különleges hangzásvilágú együttes eleinte üde színfolt volt a város életében – folytatta a városvezető. – Évek múlva viszont az egyik legnépszerűbb zenekar lett, amely országos és nemzetközi szinten is elismert. Tevékenységüket számtalan díjjal jutalmazták, 2011-ben Bücs Angéla révén megkapták a Zalai Príma-díjat.

Baráth Adrien, a zeneiskola igazgatója arról szólt: a társaság jövője Fekete Melinda Zsófia irányításával biztosított, növendékeik közül ötvenen látogatják a próbákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában