előadás

2019.10.21. 13:00

A Mozaik Társulat tagjai ismét előhúzzák Tótékat

A nyári forgatag után sem pihen a Mozaik Társulat. Az ifjú és lelkes csapat újabb színdarabon dolgozik. Az amatőr színészek ezúttal Örkény István: Tóték című művét álmodták újra.

Szabó Zsófia

Szabó Tibor (balról), Gelsei Zsófia, Micsinai Dominik a Tóték próbájának egyik jelenetében Fotó: ZH

Évekkel ezelőtt ugyanis már színpadra vitte a darabot az akkor még Városi Színpad csapata (melynek régi, mára felnőtt tagjai a Mozaik Társulat), akik Kanizsán és számos helyen, vendégművészként felléptek. Anno is nagy siker övezte a rendhagyó, fiatalos köntösben előadott, humorban, egyedi látásmódban bővelkedő előadást. Azonban, mint Fási Barnabás, a Mozaik Társulat csoportvezető-helyettese elmondta: sokat változtak az évek során, mára nőttek fel igazán a történethez.

Szabó Tibor (balról), Gelsei Zsófia, Micsinai Dominik a Tóték próbájának egyik jelenetében Fotó: ZH

– Személyiségünk, jellemünk is jelentősen változott azóta, hogy először bemutattuk az Örkény-művet – jelezte Fási Barnabás. – Nagyon a szívünkhöz nőtt a darab, már korábban is, tény, sokat készültünk rá. Annak idején öt előadásra kaptuk meg a jogcímet, ám ezúttal Örkény Egyperceseire, illetve a Tótékra is, több alkalomra. Már javában zajlanak a próbák. Azonban annak ellenére, hogy ismerjük a művet és már játszottuk is, nem megy csak úgy rutinból, csípőből. Többen más karaktert személyesítünk meg, így igazi kihívást jelent a komfortzónánkon kívüli karakter megformálása. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy egy szinttel feljebb lépjünk a színház világában, ezért mentorként és tanácsadóként felkértük Szabó Tibor András, Jászai Mari díjas színészt, a szombathelyi Weöres Sándor Színház alapító tagját, hogy vegyen részt a színpadra állítás folyamataiban. További célunk egy hosszú távú kapcsolat kialakítása is – összegezte a Mozaik Társulat csoportvezető-helyettese.

A Tóték című darabot november 23-án 17 órakor láthatja a közönség a Honvéd Kaszinóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában