Emberek, madarak, égi világ

2019.10.31. 07:00

A Ludvig művésztelep Pécsen mutatkozik be alkotásaival

„Emberek, madarak és egy égi világ” címmel Ludvig Zoltán és Ludvig Dániel festőművészek alkotásaiból, valamint a húsz éve működő kendli­majori Ludvig Nemzetközi Művésztelep gyűjteményéből nyílt kiállítás a pécsi Zarándok Galériában.

Benedek Bálint

Ludvig Zoltán (balról), Berényiné Hardi Aliz, dr. Aknai Tamás és Bognár Rudolf galériavezető Fotó: a szerző

A kiállítás kurátora, dr. Aknai Tamás művészettörténész-professzor a megnyitón azt hangsúlyozva ajánlotta a tárlatot a látogatóknak, hogy a kortárs képzőművészet mindenütt jelen van. Megjegyezte, hogy a húsz éve működő, nemzetközi szinten jelentőséggel bíró Ludvig Nemzetközi Művésztelepről sajnos szinte alig találni írást a hazai művészeti folyóiratokban. Ha határon túli kitekintéssel beszélünk kortárs művészetről, akkor szinte kizárólag az angolszász országok művészete kerül szóba, holott a számunkra perifériásnak tartott országok művészete is meghatározó jelentőségű, tette hozzá.

Ludvig Zoltán (balról), Berényiné Hardi Aliz, dr. Aknai Tamás és Bognár Rudolf galériavezető Fotó: a szerző

Az esemény megnyitóján Berényiné Hardi Aliz operaénekes és Kéméndi Tamás harmonikaművész adott koncertet. A különleges alkotásokból álló tárlat november végéig tart nyitva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában