az év egyik legfontosabb összművészeti rendezvénye

2019.07.30. 07:00

A Pannon Tükör is ott lesz az Ördögkatlan fesztiválon

A Pannon Tükör folyóirat idén is alkotó résztvevője lesz az év egyik legfontosabb összművészeti rendezvényének, az Ördögkatlan fesztiválnak, tájékoztatta szerkesztőségünket Nagygéci Kovács József főszerkesztő-helyettes.

ZH

A baranyai kisfalvakban egy héten át zajló programsorozatban színházi, zenei, képzőművészeti és irodalmi műsorok sorakoznak, a Pannon Tükör ez utóbbiban három eseménnyel is részt vesz. Meghívott vendégeik között van elismert szerző (a József Attila-díjas költő Szálinger Balázs), és vannak pályakezdők (Dezső Kata, Izer Janka és Regős Mátyás személyében). Az is fontos, hogy négyőjük közül hárman „pannon szerzők”, ketten egyenesen zalaiak.

Július 31-én Szálinger Balázs József Attila-díjas költővel (író, drámaíró, szerkesztő) a 360, illetve a 361° című köteteiről, az irodalmi közéletről, tehetséggondozásról beszélget Bubits Tünde, a Pannon Tükör kulturális folyóirat, illetve Nagygéci Kovács József, a Pannon Tükör Online főszerkesztője. Ezt követően kerül sor a Szűcsinger duó – Szűcs Krisztián zenész (Heaven Street Seven, Rájátszás, Budapest Bár) és Szálinger Balázs József Attila-díjas költő közös produkciója – koncertjére, szintén a Vylyan teraszon.

Másnap, augusztus 1-jén az indulásról, az első kötet különlegességéről, irodalmi tervekről Nagygéci Kovács József kérdezi a pályakezdő szerzőket. Akik válaszolnak: az Akiket hazavártak című debütkötete után már a második megjelenésére váró Dezső Kata költő, a kötet-összeállítás munkájából kicsit kiszakadó Izer Janka író és az idei könyvhéten megjelent első kötetére (Patyik Fedon élete) büszke Regős Mátyás költő.

A program jól illeszkedik a lap azon terveibe, melyek az olvasókkal való találkozást segítik. A Pannon Tükör célja, hogy a legkisebb településtől a legnagyobbig, a városi programtól a nagy fesztiválokig ott legyen, elérhető közelségben az olvasók számára. Azaz: Budapesttől Lendváig, Bak­tüttöstől Kisharsányig járjuk az országot, hogy az irodalom, a művészetek a lehető legnagyobb közönséghez eljuthassanak – mondta lapunknak a főszerkesztő-helyettes.

Az irodalmi program két támogatási forrásból valósul meg: az NKA és az MMA támogatja e módon a Pannon Tükör céljait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában