betegsége nem engedte kiteljesedni

2019.05.10. 15:00

Egy évvel halála után nyílt kiállítás Szűcs István tiszteletére

Tehetséges képző- és iparművész volt a városhoz kötődő Szűcs István, ám betegsége nem engedte alkotói kiteljesedését. Egy évvel halála után a Salla Művelődési Központ és Könyvtár galériájában nyílt kiállítás tiszteletére.

Gyuricza Ferenc

Gyuriczáné Zadravecz Kornélia beszél a szerdai kiállításmegnyitón, Szűcs István alkotásai előtt

Fotó: Gyuricza Ferenc

A festményeit és kerámiáit bemutató tárlat megnyitóján résztvevőket Lukács Andrea, a házigazda intézmény vezetője, valamint Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója köszöntötte, míg Szűcs István életútját a kiállításnak helyet adó intézmény munkatársa, Bischofné Hesinger Katalin ismertette. Ennek során kitért arra, hogy a zalaegerszegi születésű, de valójában Zalalövőn élt Szűcs István a pécsi Iparművészeti Főiskolán szerzett diplomát kerámia- és üvegtervező iparművész szakon, s egyebek mellett két olyan köztéri szökőkutat is ő tervezett, amelyek a baranyai megyeszékhelyen láthatók.

Gyuriczáné Zadravecz Kornélia beszél a szerdai kiállításmegnyitón, Szűcs István alkotásai előtt
Fotó: Gyuricza Ferenc

A 2018-ban elhunyt képző- és iparművész 2009 májusa óta Bázakerettyén élt, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthonában. A tárlaton több olyan munkája is helyet kapott, melyeket az ottani kerámiaműhelyben vagy a művészetterápiás csoport tagjaként készített. Elsajátította a nemezelés technikáját, kedvelte az akvarellt, illetve szívesen készített egyedi grafikákat is.

Munkáit Gyuriczáné Zadravecz Kornélia rajztanár mutatta be a publikumnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában