Koncert a barátság útján

2019.05.28. 10:00

A Városi Vegyeskar Zalaegerszegen ad hangversenyt

A Városi Vegyeskar június 1-jén, szombaton este hét órakor ad hangversenyt a Városi Hangverseny és Kiállítóteremben Koncert a barátság útján címmel.

Arany Horváth Zsuzsa

Az egerszegiek Szarajevóban, ott, ahol a világot felforgató merénylet zajlott

Fotó: Városi Vegyeskar

Ahogyan a cím is jelzi, az egerszegiek nem lesznek egyedül a pódiumon, a zenei vendéglátás során Szarajevóból érkezik az ottani Egyetemi Kulturális Központ vegyeskara, őket Tijana Vignjevic vezényli.

Az egerszegiek Szarajevóban, ott, ahol a világot felforgató merénylet zajlott
Fotó: Városi Vegyeskar

A két kórus közti kapcsolat nemrégiben mélyült barátsággá, hiszen a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar egy hónappal ezelőtt, április végén tett ötnapos látogatást Boszniában. (Az útról készült beszámolót lapunkban is olvashatták.) A zalaegerszegi kórus több helyszínen is fellépett, sőt, utcai örömzenélést is nyújtottak Szarajevó utcáin, amely általános tetszést keltett. A két énekkar egy 2018-as olaszországi nemzetközi kórusfesztiválon találkozott egymással.

A Zalaegerszegért-díjas zalai kórus meghívásának először tesznek eleget a bosnyák kar tagjai. Az ingyenes koncerten a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar repertoárján szerepel a Dum da dum kánon, Rachmaninov: Bogorodice Djevo című kompozíciója és egyveleg a Muzsika hangja című musicalből. Felhangzik Caccini Ave Mariája, Leonard Cohentől a Hallelujah. Hallhat a közönség népszerű Abba egyveleget, de nem marad ki Karai József Estéli nótázása és Bárdos Lajos Dana dana című zenei kompozíciója sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában