Szavalóverseny

2019.04.02. 10:00

Gyerekek szavaltak Keszthelyen a költészet napja alkalmából

A Fejér György Városi Könyvtár adott otthont a költészet napja alkalmából megrendezett József Attila szavalóverseny területi fordulójának. Közel húsz gyermek szavalt.

Keszey Ágnes

A verseny egyik fellépőjét, Töreki Martint hallgatja a zsűri: Hegedüs Éva (bal oldalon), Cséby Géza és Sarkadi Szilvia Fotó: Keszey Ágnes

A költészet napja tiszteletére már huszonkilencedik éve hirdeti meg a József Attila szavalóversenyt a megyei könyvtár.

Az egyik területi fordulót hétfőn a keszthelyi könyvtárban rendezték meg. Pappné Beke Judit igazgató köszöntötte a fellépőket, majd Cséby Géza, a zsűri elnöke szólt a résztvevőkhöz. Úgy fogalmazott: az irodalom létünk egyik meghatározója, ami nélkül lehet ugyan élni, de nem érdemes.

A verseny egyik fellépőjét, Töreki Martint hallgatja a zsűri: Hegedüs
Éva (bal oldalon), Cséby Géza és Sarkadi Szilvia Fotó: Keszey Ágnes

– Akinek nem az élete része, az nem él igazán teljes életet. A teljes élet azt jelenti, hogy olvasunk, zenét hallgatunk, színházba járunk, filmet nézünk – osztotta meg gondolatait a hallgatósággal az elnök.

Az ötödik és hatodik osztályosok számára a kötelezően előadandó mű a Tiszta szívvel, a hetedik és nyolcadik osztályosoknak az Ady emlékezete című József Attila-vers volt, majd minden fellépő egy szabadon választott költő tetszés szerinti versét mondta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában