Új táncösszeállításokat is bemutatnak

2019.03.02. 07:00

A zalalövői Salla Néptáncegyüttes 15 éves jubileumi műsorára készül

Az elmúlt másfél évtized legsikeresebb és legkedveltebb koreográ­fiái mellett új táncösszeállításokat is bemutat 15 éves jubileumi műsorában a Salla Néptáncegyüttes. A zalalövői művészeti csoport március 9-én, 17 órakor lép fel a Salla Művelődési Központban.

Gyuricza Ferenc

Régi és új koreográfiákat is bemutat a Salla Néptáncegyüttes Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Minderről Lukács Andrea, a jövő heti rendezvénynek helyet adó intézmény igazgatója, illetve Nagy Lóránt, a táncegyüttes jelenlegi vezetője tartott sajtótájékoztatót. Nagy Lóránt kiemelte: az együttes a 15 éves fennállása során harmadik alkalommal áll ki önálló esttel a közönség elé, s a nagyszabású műsorban a Kárpát-medence számos tájegységének táncait bemutatják, köztük természetesen zalai koreográfiát is. A jubileum kapcsán nemcsak a jelenlegi tagok lépnek fel, hanem az egykori táncosok közül is sokan újra színpadra állnak, az ehhez szükséges próbák már jó ideje zajlanak. Emellett a Körtánc Művészeti Iskola növendékeiből alakult Bajnóca gyermektáncegyüttest is láthatja a közönség, amelynek tagjai között a Salla Néptáncegyüttes jelenlegi és volt táncosainak gyermekei is megtalálhatók.

Régi és új koreográfiákat is bemutat a Salla Néptáncegyüttes Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A műsorban a népdalénekes Radics Petra működik még közre, az élőzenei kíséretet pedig a Boglya népzenei együttes biztosítja.

Lukács Andrea, a Salla Művelődési Központ igazgatója a 2019-es év egyik legfontosabb helyi rendezvényének nevezte a Salla Néptáncegyüttes 15 éves jubileumi önálló estjét, amelynek megszervezését a Csoóri Sándor Alap is támogatta. Mint mondotta, március 9-én kétrészes, mintegy másfél-két órás programot láthat a közönség. A műsor keretében a tavaly elhunyt Kiss István néptáncoktató-koreográfusról is megemlékeznek, hiszen a Zalában jól ismert szakember éveken át volt művészeti vezetője a táncegyüttesnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában