Nősülni készül a patikus

2019.02.18. 12:00

Haydn vígoperáját adja elő a Zala Szimfonikus Zenekar

Joseph Haydn A patikus című vígoperáját adja elő a Zala Szimfonikus Zenekar a héten két zalai városban.

Szabó Judit

Bognár Ferenc vezényli a zenekart Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Február 22-én, pénteken 18 órakor a Festetics-kastélyban, 23-án, szombaton pedig Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben adja elő az együttes a darabot Bognár Ferenc Ausztriában élő, szombathelyi születésű zongoraművész vezényletével, aki Európa szinte valamennyi országában, és Japánban is koncertezett már. Számos kitűnő muzsikussal dolgozott, élete legnagyobb impulzusait Nikolaus Harnoncourttól kapta. Több CD-felvétele jelent meg a Sonynál és a Brillant Classic­nál. 2003-ban megalapította a Montfort Sinfonietta Zenekart, amelyet ő maga vezényel.

Bognár Ferenc vezényli a zenekart Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Több szálon kötődik Zala megyéhez: jó a kapcsolata a keszthelyi zeneiskolával, és ennek révén a Zala Szimfonikus Zenekarral is többször dolgozott már. Az együttműködés keretében most A patikus című vígoperát láthatja a közönség.

Joseph Haydn 1768-ban bemutatott, eredetileg háromfelvonásos művéből az 1895-ben készült egyfelvonásos változatot játsszák. A gazdag gyámleányát feleségül venni szándékozó patikus szerepében – akinek természetesen riválisai is vannak – Waku Nakazawa lép fel, a gyámleány Szabó Zsófia lesz, a két udvarlója pedig Bartók Dániel és Csóka Adrienn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában