pszichológiai megközelítés

2019.01.11. 09:00

Nyitott színpad, nyitott lélek címmel tartanak estet a Keresztury VMK-ban

A színművészet pszichológiai megközelítésére kínál alkalmat a Nyitott színpad – nyitott lélek című est, aminek a Keresztury Dezső VMK ad otthont január 17-én, csütörtökön 18 órától.

Magyar Hajnalka

Csuja Imre

Fotó: ZH Archívum

A programon Csuja Imre Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, az Örkény István Színház társulatának tagja, valamint Antal Gábor krízis­intervenciós tanácsadó szakpszichológus beszélget, az est moderátora Kovács Krisztián.

Csuja Imre Fotó: ZH Archívum

A diskurzus rávilágít azokra a konfliktusokra és kompromisszumokra, amelyek a színészi pálya velejárói, de szó esik a szerepformálás egyéb sajátosságairól is. Például, hogy miként képes az előadó estéről estére életre kelteni ugyanazt a karaktert, vagy éppen váltani két élesen különböző közt? Előfordulhat-e, hogy a színész bent ragad egy szerepben? A színművész és a pszichológus e kérdésekről alkotott megközelítését egyaránt megismerhetjük a program jóvoltából.

Antal Gábor neve egy korábbi Pszicho Estről lehet ismerős, akkor a sorozatgyilkosok világát tárta fel Doszpot Péter volt gyilkossági főnyomozó társaságában. A Pszicho Est sorozat amúgy legközelebb február 19-én jelentkezik a Keresztury VMK-ban, Nagy Réka vendége ez alkalommal Sebestyén Árpád lesz, aki a pánik pszichológiáját elemzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában