Dalok a tudatalatti félelmekről

2018.12.29. 10:00

Január végén új albumának dalaival tér vissza hazánkba a német Brainstorm

Az életünket végigkísérő félelmekről szól az európai power metal zenekar, a német Brainstorm új albuma. A fennállásának 30 éves jubileumát jövőre ünneplő csapat január 27-én élőben is bemutatja a Midnight Ghost című nagylemez dalait a magyar közönségnek.

Gyuricza Ferenc

A Brainstorm jelenlegi felállása. Hátul balról Torsten Ihlenfeld gitáros, Dieter Bernert dobos, Antonio Ieva basszusgitáros. Elöl Andy B. Franck énekes és Milan Loncaric gitáros Fotó: ZH Archívum

A jelenlegi felállásban 2007 óta működő Brainstorm nem véletlenül tartozik az említett zenei irányzat élvonalába, markáns hangzású, jellegzetesen gitárközpontú dalaik ugyanis kellően dallamosak és könnyen befogadhatóak ahhoz, hogy a rockzene igencsak széles tárházán belül slágeresnek tűnjön. Sikereikben ugyanakkor nagyon fontos szerepet játszik karizmatikus frontemberük, Andy B. Franck, akit az európai színtér egyik legjobb énekesének is tartanak.

A Brainstorm jelenlegi felállása. Hátul balról Torsten Ihlenfeld gitáros, Dieter Bernert dobos, Antonio
Ieva basszusgitáros. Elöl Andy B. Franck énekes és Milan Loncaric gitáros Fotó: ZH Archívum

A Brainstorm 2003-2005 táján érte el karrierje első csúcspontját, akkori lemezeiket máig etalonnak tekintik a műfaj kedvelői. Némi megtorpanást követően, 2014-től újra magára talált a zenekar, legutóbbi három albumuk újra rájuk irányította a figyelmet. A legfrissebb – ez év szeptemberében kiadott – nagylemezük egyik különlegessége, hogy a rajta szereplő dalok mindegyike a tudatalattiból táplálkozó félelemhez, a belső szorongásokhoz kapcsolódik, ezért is kapta a rajta szereplő szerzemények egyike után a Midnight Ghost címet.

A Brainstorm azon nemzetközi csapatok sorába tartozik, amelyek rendszeresen fellépnek hazánkban is. Legutóbb 2017-ben adtak koncertet a budapesti A38 hajón, a Midnight Ghost lemezbemutató turnéja során viszont egy másik fővárosi klubba, a Dürer Kertbe invitálja híveiket. A január 27-én esedékes koncert vendégzenekarai két hasonló stílusú német formáció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában