Kultúra

2018.11.01. 13:36

A nyolcvanas évek óta először Zalaegerszegen a P. Box!

A debreceni hard rock formáció tagjai több évtized után november 2-án az Atlantis klubba várják a zenekar régi és új korszakának rajongóit.

Tamás Nándor

Olyan régi és újabb rockslágerek is felcsendülnek, mint a „Zöld a bíbor és a fekete”, a „Soha nem elég”, az „Ezer év” és a „Veled múljon el”. A csapat a jövő évben rendkívül aktív lesz, mert ekkor jön ki az új album – amelyről szintén elhangzik dal a pénteki koncerten – és egy DVD is megjelenik, ami az új formáció időszakának eseményeit foglalja össze. A buli vendége a Záróra zenekar.

Mint ismert, a P. Box együttest két volt P. Mobil-tag, a gitáros Bencsik Sándor és a billentyűs Cserháti István alapította. ’82 és ’86 között telt házas koncerteket adtak és három nagy sikerű lemezt jelentettek meg (P. Box ’82, ének: Varga Miklós, Kő kövön ’83, ének: Vikidál Gyula, Ómen ’85, ének- Vikidál Gyula).

1986-ban Cserháti „Pityi” elhagyta a zenekart, majd Bencsik „Samu” külföldre távozása és tragikus halála után a P. Box első fejezete lezárult.

Cserháti 2000-ben, új tagokkal, Debrecenben támasztotta fel a formációt, akikkel három kiváló sorlemezt (Újra nyitva 2001, Reményre ítélve 2002, Pangea 2005) és egy koncert DVD-t (Vágtass velünk 2002) rögzítettek és számos sikeres koncerten bizonyítottak. Cserháti István 2005-ben bekövetkezett halála megtörte a lendületet, 2006 és 2009 között csak néhány koncertet adtak, de 2010-től újra aktív a zenekar. 2015 május 4-én jelent meg a „Mindenekfelett!” címet viselő új albumuk! A P. Box felállása jelenleg: Koroknai „Kori” Árpád-ének, Sándor „Günter” József-gitár, Ferenczi „Cézi” Tibor-basszus, Szabó Krisztián-billentyűk, Kiss Konrád-dob.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában