Jubileumi műsor

2018.11.19. 07:00

Tizenötödik évfordulót ünnepelt a zalaapáti Rozmaring népdalkör

Fennállásának 15 éves évfordulóját ünnepelte a zalaapáti Rozmaring népdalkör szombaton. A jubileumi műsoron környékbeli csoportok is felléptek.

Keszey Ágnes

15 éves a Rozmaring népdalkör

Másfél évtizeddel alakult meg a Rozmaring népdalkör, Tuboly Józsefné vezetésével, tőle 2015-ben Füle Jánosné vette át az együttes vezetését. Pozsegovits Borbála, a Művelődési Ház igazgatója a csoportot bemutató beszédében elmondta, hogy az évek során igaz közösségé kovácsolódott a csapat, és az alapítók közül ma is sokan aktív tagjai a népdalkörnek.

15 éves a Rozmaring népdalkör

- Legfontosabbnak az összetartozás szép érzését és az együtt éneklés örömét tartják. A közösségteremtés mellett fontos dolog a zalai népdalok és környékünk népdalkincsének ápolása és a szomszédos valamint távolabbi tájegységek dalkincsének megismerése is. Alkalomhoz kötött dalokat tanulnak egyházi és más ünnepeinkre. A dalcsokrok összeállításánál vezetőjük figyelembe veszi a megfelelő stíluselemeket, a hangnemet, a témába illeszkedő szöveget és, hogy a csoportnak melyik dal tetszik, melyiket érzik sajátjuknak, azt tanulják meg. A próbáik jó és szeretetteljes, vidám hangulatban telnek. Generációk találkozása is ez egyben, hiszen kisiskolástól a nyugdíjasig minden korosztály megtalálható itt- mondta el Pozsegovits Borbála. A 18 fős népdalkör az évek során számos arany minősítést és öt Aranypáva-díjat is kiérdemelt, s a Zalaapáti értéktárába is bekerült. A jubileumi rendezvényen Vincze Tibor polgármester mondott ünnepi beszédet, s köszöntötte a népdalkört.

- Nagyon sok ünnepet végigszolgált a Rozmaring népdalkör Zalaapáti és más közösségek részére is, de ünnepelték magukat is. Nem csak énekelni mentek, hanem együtt lenni- szólt a közösség erősítéséről is a polgármester, aki külön is köszöntötte az alapítókat és a jelenlegi vezetőt. Az ünnepi műsorban a Rozmaring népdalkör után környékbeli hagyományőrző énekes csoportok is színpadra álltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában