Minden évszakban alkotnak

2018.09.10. 11:00

Közel húsz éve összetartanak a vonyarcvashegyi alkotók

A Vonyarcvashegyi Balaton Art alkotóközösség művészeinek első alkalommal nyílt tárlata pénteken a HSMK Ősze András galériájában.

Benedek Bálint

Képaláírás: Börner Csák Ildikó a saját festményeivel. Büszke az összetartó alkotóközösségükre Fotó: Szakony Attila

A társaság tagjai között jórészt festők alkotnak, de grafikus, szövő, fafaragó és fotós is színesíti a repertoárt. Vezetőjük, Börner Csák Ildikó elárulta: immár 19 éve a legjobb barátokként dolgoznak együtt.

 

- Mindegyikünk lelkes, de nem egészen amatőr, hiszen volt mentorunk – folytatta. – Sokunkra már felfigyeltek általános iskolásként, másokkal később kezdett el foglalkozni az adott művészeti ág szakértője, mely biztos hátteret, valamint jó alapot biztosított. Az irányítás, valamint ez a fajta útmutatás friss lendületet ad. Mi a téli időszakban sem ülünk otthon tétlenül, hiszen minden második hétvégén összegyűlünk alkotni. Ilyenkor együtt dolgozunk, sőt építő jellegű kritikákat fogalmazunk meg. Az ilyen alkalmakkor készített alkotások minden évszakra új tárlatot biztosítanak.

Börner Csák Ildikó büszke arra, hogy több alkotótáborba is ellátogattak az évek során. Az első kanizsai kiállításuk szeptember 27-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában