Barakiásért

2018.09.11. 14:27

Balogh Tamás kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat a Vidéki Színházak Fesztiválján

A legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Balogh Tamás, a Hevesi Sándor Színház művésze nyerte el a Vidéki Színházak Fesztiválján.

Arany Horváth Zsuzsa

Képünkön Balogh Tamás (balról fehér öltönyben) és a rendező, Sztarenki Pál a díjátadó után

Az elismeréseket kedden délelőtt 11 órakor adta át a zsűri, miután szeptember 3.-9. között a fővárosi közönséggel együtt nyolc vidéki társulat erre az alkalomra válogatott darabját tekintette meg a Pesti Magyar Színházban. A zalaegerszegi színház Székely János Caligula helytartója című drámájával szerepelt a megmérettetésen, amelyet Sztarenki Pál színművész-rendező állított színpadra.

Az ókori római birodalomban játszódó, de a keletkezése idejéről(1970-es évek Romániája) és a mai világ viszonyairól is üzenő drámában Balogh Tamás Barakiást, a jeruzsálemi főpapot alakítja, aki a római helytartót észérvekkel igyekszik meggyőzni küldetése lehetetlenségéről. A vitadrámában partnere Farkas Ignác. A Vidéki Színházak Fesztiválján tavaly a zalaegerszegi Ötödik pecsét lett a fődíjas produkció, idén a debreceni színház Három nővér című előadása bizonyult a legjobbnak. Díjat kapott Mézes Violetta is, aki Egervári Klára lánya, a győri színház tagja.

Képünkön Balogh Tamás (balról fehér öltönyben) és a rendező, Sztarenki Pál a díjátadó után
A csoportkép az idei díjazottakat mutatja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában