A szimfonikusok új helyszínen

2018.06.06. 08:00

Mozart zenéje is felcsendül az Egerszeg Fesztiválon

Gazdag komolyzenei kínálatból válogathatnak az érdeklődők az Egerszeg Fesztiválon. A hagyományokhoz híven a Zala Szimfonikus Zenekar is fellép, szabadtéri koncertet ad.

Szabó Judit

A zalaegerszegi szimfonikus zenekar a legutóbbi hangversenyén

Fotó: © Katona Tibor

Tóth László, a zenekar elnöke elmondta, hogy június 8-án, pénteken 20 órakor lép fel a Zala Szimfonikus Zenekar a zsinagóga melletti színpadon. A koncerten népszerű klasszikus műveket hallhat a közönség: Bizet Carmen szvitjét, Csajkovszkij Olasz capriccióját, Smetana Moldva című programzenéjét és Liszt II. Magyar rapszódiáját, Sándor János vezényletével.

- Az Egerszeg Fesztiválon már 4. alkalommal ad szabadtéri koncertet a zenekar, de most nem a Dísz téren játszunk, mint az előző években, hanem a zsinagóga melletti parkolóban, s az egyik legmozgalmasabb napon, nem külön komolyzenei hétvégén. Ez új helyzet, kíváncsiak vagyunk a fogadtatásra, s reméljük, ezzel gyarapíthatjuk a komolyzenét kedvelők táborát – mondta Tóth László.

Tóth László Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap
A zalaegerszegi szimfonikus zenekar a legutóbbi hangversenyén

A komolyzenei előadások sora aznap 18 órakor kezdődik: a zsinagóga melletti színpadon Dankos Attila orgonaművész, a zalaegerszegi Pálóczi-zeneiskola zongora- és orgonatanára, Fekete Melinda Zsófia szaxofonművész, a nagykanizsai zeneiskola tanára és Gubinecz Ákos (népi ének) szórakoztatja a közönséget. Dankos Attilától megtudtuk: klasszikus orgonaműveket és átiratokat adnak elő, például Brahms V. Magyar táncát és a Carmen variációkat, továbbá népdalok szólalnak meg a saját átiratában orgonakísérettel.

- Átírtam a Hallottad-e hírét Zalaegerszegnek? című népdalt is a triónkra, amit szintén hallhat majd a közönség – említette Dankos Attila.

Este tízkor sem maradunk komolyzene nélkül, az Egerszeg Vonósnégyes (Pártosné Baranyai Olga, Horváth Melinda, Jakobovics Nikoletta és Jakobovics Árpád) ugyanott például többek között Mozart Kis éji zenéjét is eljátssza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában