föld napja

2018.05.12. 08:10

Gelsei óvodások rajzain a természeti kincseink

Színes rajzokon mutatják be a természet csodáit óvodás lurkók. Közel negyven apróság küldte be munkáját a gelsei Szivárvány Óvoda által meghirdetett rajzpályázatra, amelynek apropója a Föld napja volt.

Szabó Zsófia

Büszkén szemlélik rajzaikat az ovisok

Fotó: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

- Nem csak a helyi óvodások ügyeskedtek, mivel a környező intézményekből, a pacsai, a hahóti és a felsőrajki ovisoktól is szebbnél szebb alkotásokat kaptunk – jelezte Vigh Györgyné, a gelsei óvoda vezetője.

Hozzátette: a rajzpályázatot minden évben más intézmény szervezi. Célja, hogy a részt vevő óvodákba járó kisgyermekeket minél fiatalabb korban a környezettudatos szemléletre neveljék. Az intézményvezető szerint így nagyobb a valószínűsége, hogy a későbbiekben, felnőttként eszerint élnek majd.

Az ovisok munkáiból tegnap kiállítás nyílt a gelsei Weöres Sándor Általános Iskolában, amelyet a tanév végéig lehet megtekinteni.

Büszkén szemlélik rajzaikat az ovisok
Fotós: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

A rendezvényen, a helyi iskola tanulóinak műsora után Szegedi Ferenc polgármester és Gigler László igazgató ajándékot és oklevelet adott át a pályázaton részt vett gyermekeknek, akik közül huszonketten kiemelt díjat kaptak munkájukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában