Kiemelkedő tehetségek

2018.04.05. 08:00

Zalai művészeti iskolások koncertje Letenyén

Zala megye 8 művészeti iskolájának kiemelkedő tehetségű növendékei koncerteztek a közelmúltban a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola kamaratermében.

Pásztor András

A letenyei növendékhangverseny résztvevői; Fotó: Proszenyák Zsolt

A művészeti iskola első alkalommal volt színhelye a rangos rendezvénynek. A növendékhangversenyen 23 fellépő 25 műsorszámot mutatott be. A fellépő növendékek nagy része a tanév során számos megmérettetésen – versenyen, találkozón – is igazolta már tehetségét.

A produkciókat a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola tanulója, Horváth Bendegúz konferálta.

A letenyei növendékhangverseny résztvevői; Fotó: Proszenyák Zsolt

A hangversenyen a klasszikus hangszerek mellett felcsendültek olyan különleges hangszerek is, mint a kisdob, gordonka, gitár vagy a marimba, illetve a műsor végén a klarinét kvintett. Az este során elhangzott műveket gyönyörűen közvetítették a növendékek, amihez a felkészítő tanárok kitartó munkája és a zongorakísérők közreműködése is elengedhetetlen volt.

A Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola életében meghatározó rendezvény volt a növendékhangverseny, hiszen az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően vált alkalmassá az intézmény az esemény megrendezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában