Költőként érvényesülne

2018.04.29. 12:00

Lelkéből írja a verseket a kanizsai Tóth Sz. Krisztina

A 19 éves Tóth Sz. Krisztinának A rózsa melódiája című versét is díjazták az Aquincumi Múzeum közelmúltban megtartott költőversenyén. Krisztina először általános iskolásként faragott rímeket a gondolataiból, majd a Mező-gimnáziumban ez tovább erősödött benne. Főleg a magánéletének, egyéniségének a változásait kanyarította papírra. A lelkéből szóló verseivel nemcsak magának, hanem a sorstársainak szeretett volna erőt adni.

Benedek Bálint

Tóth Sz. Krisztina büszke arra, hogy a költőversenyen a döntőbe került és elismerték a tehetségét Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az amatőr költőlány két évvel ezelőtt egy március 15-ei költeményével szerepelt már lapunk hasábjain. A megjelenés akkora lendületet jelentett számára, hogy a verseivel felkereste a fővárosi Uránusz Kiadót, ahol a Kláris folyó-iratban lehetőséget kapott a szárnyalásra.

- Valóban levegőhöz jutottam, s bátrabban írtam le a gondolataimat, több antoló- giában megjelentek a versek, kiváló visszajelzés volt, hogy jó úton járok – mondta az ifjú költőlány. – Az Aquincumi Múzeum, a Magyar Írószövetség, valamint a Pannon Művészet Alapítvány közös költőversenyére szívesen jelentkeztem. A rózsa melódiája című költeményemmel a 145 nevező közül bekerültem a legjobb 15 költő közé, s a zsűri különdíját is megkaptam. Nagy megtiszteltetést jelentett, hogy a versemet Bede-Fazekas Annamária színész, szinkronszínész előadta, sőt egy erre az alkalomra kiadott füzetben is elérhető a művem.

Tóth Sz. Krisztina büszke arra, hogy a költőversenyen a döntőbe került és elismerték a tehetségét
Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Krisztina szeretett volna kitűnő érettségivel felvételizni az orvosi egyetemre, ezért halasztott. Egyáltalán nem bánja az egyéves kihagyást, ugyanis úgy tűnik, sikerrel vette az akadályokat. S most egy új kihívás tartja lázban.

- A hollandiai prostitúció művészi ábrázolásáról írom az első könyvemet – jelentette ki a fiatal. – Korábban sokat olvastam erről a témáról, a kanizsai nevelőotthonban önkéntesként dolgozva pedig megerősödött bennem az elhatározás. Fontosnak érzem, hogy az emberek egy másfajta szemszögből, kicsit emelkedettebb megközelítésből nyerhessenek betekintést ebbe a titokzatos világba. Egy prostituált lányának a történetét dolgozom fel, akinek az életben rengeteg kihívással kell szembenéznie. Nagyon jól haladok a regénnyel, ami várhatóan az év második felére készülhet el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában