Megnyitó

2018.04.25. 15:51

Emlékkiállítás Borbás György tiszteletére a Báthory-iskolában

Születésének 80. évfordulója alkalmából szerdán emlékkiállítás nyílt Borbás György műveiből a Báthory-iskola aulájában.

Magyar Hajnalka

Balról: Papp Miklós, a Báthory-galéria vezetője, Kónyáné Tömpe Lívia igazgató, valamint Szényi Zoltán festőművész a megnyitón Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Borbás György a ’70-es, ’80-as években tanított az intézményben (mai nevén a ZSzC Báthory István Szakgimnáziuma és Szakiskolája), s mint Kónyáné Tömpe Lívia igazgató visszaemlékezik, a klasszikus rajz mellett betűírást is oktatott a cukrászoknak és más szakmák képviselőinek. Hozzáteszi, a Báthory-galéria programját igyekeznek az intézményhez kötődő tartalommal megtölteni, különös örömmel fogadták e kiállítást, hiszen jó szívvel emlékeznek az egykori kollégára.

Balról: Papp Miklós, a Báthory-galéria vezetője, Kónyáné Tömpe Lívia igazgató, valamint Szényi Zoltán festőművész a megnyitón
Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

- Borbás György munkásságát nagyon sokra tartom – mondja elöljáróban a tárlatot megnyitó Szényi Zoltán festőművész, egykori kolléga. – Igazi oktató-nevelő pedagógus volt ő, aki emellett kutatómunkát végzett, könyveket írt, és nem utolsó sorban alkotott. Tollrajzok, monotípiák, akvarellek s szobrok vallanak erről e kis tárlaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában