Animációs filmek

2018.03.14. 11:00

Mészáros T. László alkotásait ismerhette meg a zalaszentgróti VMK közönsége

A VMK klubtermében nemrég Mészáros T. László díjnyertes rövidfilmjeit mutatták be a közönségnek.

Szalay Csaba

A film főszereplőiből, a bábokból kiállítás nyílt

Fotó: Szalay Csaba

A fotóriporter és a város kapcsolatának alakulásáról Baracskai József elmondta, polgármesterként felkérte, hogy a már több települést bemutató, sikeres Szerelmem… sorozatába Zalaszentgrótról is készítsen albumot. Ugyancsak tetszést aratott az asztali és falinaptára. A polgármester örömét fejezte ki azért, mert az alkotót most filmesként is megismerheti a közönség.

Mészáros T. László a rendezvényen a munkáiról beszélt, s arról, hogy 16 évesen kezdett filmezni, majd a Zalai Hírlap munkatársaként fényképezni. Az újságnál eltöltött 15 év után kezdett képeskönyveket készíteni, már 108 fotóalbuma jelent meg. Közben sorra készültek a falinaptárak is.

A film főszereplőiből, a bábokból kiállítás nyílt
Fotós: Szalay Csaba

A filmezést 2014-ben kezdte újra, digitális technikával. A filmek vágásában a legkisebb, még otthon lévő fia segít. Az est másik vendége, Nagy Betti bábkészítő figurái késztették arra, hogy animációs filmeket készítsen. Vele tervezi az első egyórás filmjének elkészítését is.

A vetítések előtt a Göcsej Filmszemle zsűritagja, a hévízi mozis Szaknyéri András beszélt az alkotásokról, majd egy Szentgrótról készült meglepetésfilm után következtek az animációs kisfilmek. Mészáros T. László ezután arra kérte a jelenlévőket, hogy mondják el a véleményüket, gondolataikat a látottakról.

A teremben a filmek főszereplőit is megcsodálhatta a közönség, a Mosolyonc Műhely kis kiállítást rendezett a bábokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában