Színházi Világnap

2018.03.28. 17:24

Diákszínjátszók találkoztak Keszthelyen

A Közgazdasági Szakgimnázium több mint másfél évtizedes hagyománya, hogy a Színházi Világnap alkalmából megrendezik a Diákszínjátszók találkozóját.

Keszey Ágnes

Idén a Vajda János Gimnázium színjátszói nyerték el darabjukkal az első helyezést

Az eseménynek – melyet idén pályázati támogatással szerveztek meg – idén is a Balaton Színház adott otthont, ahol öt iskola színjátszó csoportjai léptek fel.

- A színjátszás egyidős az emberrel. Én hiszem és vallom, hogy ha a gyerekek a másik ember érzéseit eljátsszák, átélik, akkor sokkal toleránsabbak lesznek egymással. Ez a célja színjátszásnak és a találkozónak: hogy egymás érzéseit át tudjuk élni, bele tudjunk bújni a másik bőrébe – összegezte a tizenhetedik alkalommal megrendezett esemény lényegét a rendezvény ötletgazdája és szervezője, az iskola ifjúságvédelmi felelőse Horváth Péter.

A zalaszentgróti színjátszók is felléptek a találkozón
Idén a Vajda János Gimnázium színjátszói nyerték el darabjukkal az első helyezést

A hagyomány szerint minden évben a Diákszínjátszó Találkozó nyertes társulathoz kerül a Vándorkönyv, melyet írásukkal és képeikkel gazdagítanak. Ezt a tavalyi győztes, a szervező Közgáz az idei győztesnek, a keszthelyi Vajda János Gimnázium színjátszó csoportjának adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában