Pintyőke fesztivál

2018.03.26. 13:00

Az óvodás csoportok mutatták be a tánctudásukat Kiskanizsán

Vidám népi játékokkal szórakoztatták a közönséget a gyerekek szombaton a Kiskanizsai-iskolában megtartott Pintyőke fesztiválon.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

A gyermekjáték és gyermektánc fesztivált immár 19. alkalommal szervezte meg a Pipitér-óvoda, melynek céljai az idők során nem változtak: továbbra is hagyományok ápolása, valamint a legkisebbek számára bemutatkozási lehetőséget jelent.

Cseresnyés Péter államtitkár a köszöntőjében emlékeztett: a gyerekek ebben az életszakaszban különösen nyitottak az értékekre, valamint a kultúrára, s gyorsan tanulnak.

- Nagy elismerés jár a pedagógusoknak is, akik szívvel-lélekkel tanították a fiatalokat, s a mostani bemutatóra büszkék lehetnek – fogalmazott.

Ahogyan a szülők is azok voltak, igyekezetek mobiltelefonjaikkal minden pillanatot megörökíteni gyermekük fellépéséről, esetleges első szerepléséről.

- A kisfiam, a 6 éves Rátkai-Varga Bence a Hevesi-óvoda Napocska csoportjával együtt lépett fel – mesélte a műsor után Rátkai Norbert. – A néptánccal, különféle mondókákkal és dalokkal színesített nyolc perces csokrot három hétig tanulták, s most látom milyen kis ügyes produkció született belőle.

A szakmai értékelést végző zsűri tagjai egyöntetűen állították: mindegyik előadás nagyon színvonalas volt.

- Lehetett látni, hogy a felkészítők sokat foglalkoztak a program összeállításával, de a ruhák is szép tiszták voltak – mondta egyikük, Pőcze Edit Sormás polgármestere. – Népi játékokat, pünkösdölőt és egyéb összeállítást láthattunk.

Fotós: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

Hozzá hasonlóan csak szuperlatívuszokban tudott beszélni a bemutatóról, Tóth István „Csonti” a Zalagyöngye Táncegyüttes vezetője.

- Látványos, ötletes, humoros és nagyszerűen kivitelezett műsort állítottak össze a helyi és környékbeli óvodások – mondta. – Útravalóul néhány szakmai tanáccsal is elláttuk a fellépőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában