Négy bohózat

2018.01.30. 10:30

Májusra tervezi bemutatóját a csesztregi színjátszókör

Az utóbbi évek jól bevált gyakorlatának megfelelően ezúttal is négy rövidebb, egyenként 15-20 perces bohózattal készül a 27. évébe lépett csesztregi színjátszókör.

Gyuricza Ferenc

Hárman a csesztregi színjátszók 11 fős társulatából a legutóbbi előadás közben. Balról Csiszárné Németh Szilvia, Bécs Tibor és a csoport vezetője, Bedő Róbert Fotó: Gyuricza Ferenc

A személyi változtatás nélkül, azaz továbbra is 11 fővel működő amatőr társulat a minap tartotta programalkotó összejövetelét. Ezen arról döntöttek, hogy az új évadban melyik darabokat tűzzék műsorra, és arról is, hogy májusban tartják az idei bemutatójukat.

- A csesztregi színjátszókör 27 esztendeje működik megszakítás nélkül, és ez a tény önmagában elég sok mindent meghatároz – mondta a csoport vezetője, Bedő Róbert. - Abban közös az álláspont, hogy a többfelvonásos, egész estés, nagy színdarabok helyett több rövidebb bohózatot, vidám jelenetet válasszunk. Ennek praktikus okai vannak, így jobban tudunk egyensúlyt teremteni a szerepfeladatok között, de a távolabbról érkező felkéréseket is könnyebben tudjuk teljesíteni. Abban sincs vita köztünk, hogy a könnyed, vidám jeleneteket részesítsük előnyben, hiszen szórakoztatni, továbbá mi magunk is szórakozni akarunk. Igen ám, de az elmúlt évek során a két világháború közti időszak kabaréirodalmát alaposan kimerítettük, így ismét kénytelenek voltunk részben modernebb darabokat is választani. Mindez nem jelenti azt, hogy később ne térnénk vissza a klasszikus pesti kabarékhoz, most azonban a modern kor került előtérbe.

Hárman a csesztregi színjátszók 11 fős társulatából a legutóbbi előadás közben. Balról Csiszárné Németh Szilvia, Bécs Tibor és a csoport vezetője, Bedő Róbert Fotó: Gyuricza Ferenc

Bedő Róbert hozzátette: a négy kiszemelt bohózat közül egy – a Lőrincz Miklós által írt Hullám Izabella – klasszikus darab, a többi – az Akit ma elvehetsz, ne halaszd holnapra, A bankrabló és a Totálkár – a 90-es évekből való. A jelenetek színpadra állításánál ezúttal is számítanak a zalaegerszegi Griff Bábszínház igazgatója, Szűcs István szakmai segítségére, hiszen ő nem csak rendezője, egyben mentora is a csesztregi társulatnak.

- Ez a négy darab egy este előadva a reményeink szerint legalább olyan élményt kínál a közönségnek, mintha valamelyik klasszikus nagy művet mutatnánk be – folytatta Bedő Róbert. – A darabválasztás arra is lehetőséget nyújt, hogy legyen köztük két olyan bohózat is, melyek díszletigénye szerényebb, ezért a távolabbról érkező meghívásoknak azokkal szeretnénk eleget tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában