Megyei ünnepség

2018.01.23. 07:00

A magyar kultúra napját ünnepelték Zalaegerszegen

Legyen a kultúra  életünk meghatározója, amely nem csak egy napra szól.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

„A kultúrába beletartozik mindazon érték, amit az emberiség, az emberi társadalom teremtett eddigi léte folyamán...Legyen a kultúra   életünk meghatározója, amely nem csak egy napra szól.”

Egyebek mellett erre hívta fel a figyelmet beszédében Szabolcs Péter szobrászművész, a város díszpolgára a megyeszékhelyi ünnepségen a hangversenyteremben. A magyar kultúra napja alkalmából adták át a város elismeréseit is.

Felvételünk a Bartók és a népzene című gálaest egy pillanatát örökítette meg, Bognár Szilvia énekel, a cimbalomnál Jobbágy Bence Fotó: Pezzetta Umberto

A Kultúra Mecénása díjat idén az Evo Komplex Kft. kapta. Ez évben harmadik alkalommal a közművelődés terén dolgozókat is elismerésben részesítették.

A múzeumi ágazatban Molnárné Raposa Irén, a közművelődésiben Prokné Tirner Gyöngyi, a könyvtáriban Kereki Judit vehetett át oklevelet Balaicz Zoltán polgármestertől és Vigh László országgyűlési képviselőtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában