Olvasás

2018.01.13. 12:00

Cimbora klub az egerszegi könyvtárban

Nyolc évvel ezelőtt alakult meg a Cimbora klub a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Katona Tibor

Azóta számos íróval, költővel találkozhattak a gyerekek, akik a klub jóvoltából együtt dolgozzák fel olvasmányélményeiket, de alkotótevékenységet is folytatnak. Cimbora klubok országszerte működnek a legutóbb a Duna Televízióban futó azonos című gyermekműsor alapján.

Természetesen fontos, hogy a gyerekek jó cimboraságban legyenek a könyvekkel, az olvasással, hiszen a foglalkozásokon elsősorban ezekről van szó. Megtudhatják, ki mit olvas, beszélgetnek a népszerű könyvekről és a régi kedvencekről is. Olyan művekről is hallanak, amelyek esetleg még elkerülték a figyelmüket.

A Cimbora klub pénteki, „Mutasd az álarcod, megmondom, ki vagy!” című foglalkozására mi is bekukkantottunk. Ezúttal már a farsang jegyében az álarcok adták a témát.

Képünkön a megyeszékhelyi Dózsa-iskolából érkezett negyedikesek: balról jobbra Beke Mátyás, Káldi Zsóka, Gasz Márton és Sebestyén Szonja.

Fotós: Katona Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában