Ünneplés

2017.11.27. 16:28

Tizenöt éves fennállását ünnepli a Pántlika Néptánccsoport

A hétvégén kerül sor a 15 éves Pántlika Néptánccsoport jubileumi gálaestjére a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Archív

A Pántlika 2002-ben alakult meg a Kanizsa Táncegyüttes volt tagjaiból. A táncosok egy része már nem fiatal, de az ifjonti hevület ugyanúgy fűti őket, mint régen. Parádés tudásukat ismét megmutatják szombaton 18 órától.

– Két éve vettem át az együttest, akkor kértek fel, s az elmúlt időszakban már készítettem is pár koreográfiát az együttesnek, magyarországi (sárközi és szatmári), valamint erdélyi (moldvai, Küküllő-menti) táncokat és szintén hazai cigánytáncokat – mondta el Vizeli Dezső koreográfus. – Ezek adják a szombat esti gála gerincét.

Fotó: Archív

 

Fotó: Archív

Feszt Attiláné alapító tag elárulta: 2002-ben ünnepelték a Kanizsa Táncegyüttes fennállásának 30. évfordulóját.

– Mi akkor már nagyon régóta nem voltunk aktív táncosok, de a jubileumi műsor újra összehozott bennünket – bocsátotta előre. – Ennek hatására úgy gondoltuk, nem megyünk újra szét, hanem együtt maradunk, táncolunk, amíg tudunk, s megalapítottuk a Pántlika Néptánccsoportot. Ma már csak hárman vagyunk alapítók (jómagam, a párom, Feszt Attila és Zsiga István), de sok fiatal csatlakozott hozzánk, aminek nagyon örülünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában