Zene

2017.11.15. 12:00

Olasz szezonnyitó zalai fúvósokkal

Hatalmas élmény Olaszországban koncertezni, hiszen ha valahol a világon, ott igazán értik a zene nyelvét, ha pedig még a „bravo” is felhangzik, akkor kétségtelenül sikeres az előadás.

Szabó Judit

Fotó: Kósa Tamás

Ezt élhette át a vonyarcvashegyi Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar október végi koncertjén az észak-olaszországi autonóm provinciában, Trentóban.

A dél-tiroli desztináció szezonális turisztikai és kulturális évadnyitójának egyik főszereplője volt a fúvószenekar, mely szép számú közönség előtt Pergine város modern színháztermében lépett fel. Előadásuk során magyar és olasz zeneszerzők művei csendültek fel Kiss Tamás karnagy vezényletével.

Fotó: Kósa Tamás

- Remélem, fellépésünk egy gyümölcsöző együttműködés kezdete lesz, hiszen máris látjuk a folytatást – mondta Kiss Tamás. A zalai együttes 2018 áprilisában várja vissza a 130 éves múlttal rendelkező „Banda Sociale di Pergine” olasz fúvószenekart. Az utazás célja nem csupán szakmai vonatkozású volt, hanem a Nyugat-Balaton és Trento régió kulturális kapcsolatfelvételének kezdete is egyben.

Kósa Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában