Helyi kultúra

2017.09.13. 06:30

Rendhagyó sajtótájékoztató a bábszínházban

Az évad első premierjéről és egyéb aktualitásokról tartott kedden rendhagyó sajtótájékoztatót a Griff Bábszínház.

Magyar Hajnalka

Balról: Szűcs István, Tengely Gábor, Bartal Kiss Rita, valamint a boszorkányt és a mostohát alakító Lehőcz Zsuzsa (m.v.)

Fotó: Pezzetta Umberto

Az alkalom különlegességét az adta, hogy a sajtó képviselői a Tengely Gábor által rendezett Jancsi és Juliska című előadás éppen zajló próbájába is betekintést nyertek. A klasszikus Grimm mese ez alkalommal Pallai Mara forgatókönyve alapján elevenedik meg, Boráros Szilárd tervei nyomán, Takács Dániel zenéjére, több meglepetést is tartogatva a közönségnek. A premier időpontja szintén rendhagyó, hiszen szeptember 23-án, szombaton délután várják a publikumot.

Balról: Szűcs István, Tengely Gábor, Bartal Kiss Rita, valamint a boszorkányt és a mostohát alakító Lehőcz Zsuzsa (m.v.)

Mint Szűcs István direktor és Bartal Kiss Rita művészeti vezető bejelentette, a tervek szerint ettől az évadtól minden szombaton kínál programot a bábszínház. Kéthetente az Aprók Színháza sorozat előadásai zajlanak, a közbenső hétvégéken pedig az éppen aktuális darabok futnak. A cél, hogy a gyerekek ne csak óvodás és iskolás társaikkal, hanem szüleikkel, nagyszüleikkel, testvéreikkel és barátaikkal is átélhessék a bábszínház által nyújtott élményeket.

A premierre megújul a bábszínház előtere is, új figurák köszöntik a betérőket. Másnap pedig már utazik is a társulat a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválra, ahova a Bartal Kiss Rita által rendezett Lenka és Palkó című előadás kapott meghívást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában