Mátyás király emlékév

2018.03.17. 14:00

Rajzpályázat a letenyei általános iskolásoknak

A Mátyás király emlékév kapcsán és a VI. Hóvirág Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében rajzpályázatot hirdetett a város Fáklya Művelődési Háza.

Mirkó Imre

Balról Dömők József, a letenyei Fáklya Művelődési Ház megbízott igazgatója a díjkiosztó rendezvényen Fotó: Mirkó Imre

Az intézmény felhívása a helyi Andrássy Gyula Általános Iskola tanulóinak szólt. Az oktatási intézmény valamennyi évfolyama külön témakört kapott, és a gyerekektől mintegy 100 pályamű érkezett be – mondta el Dömők József, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár megbízott igazgatója. A zsűrizésben közreműködött Szabó Katalin grafikus, a Letenyei Festők Körének tagja.

A díjak átadására kedden kora délután a művelődési házban került sor, évfolyamonként a három legjobb részesült elismerésben.

Balról Dömők József, a letenyei Fáklya Művelődési Ház megbízott igazgatója a díjkiosztó rendezvényen Fotó: Mirkó Imre

A díjazottak. 1. évfolyam: 1. Kovács Zsombor, 2. Baracskai Luca, 3. Karsai Florina. 2. évfolyam: 1. Proszenyák Fanni, 2. Schirling Áron, 3. Juhász Hanna Lili. 3. évfolyam: 1. Farsang Rebeka, 2. Kocsmáros Rebeka, 3. Nébl Heidi. 4. évfolyam: 1.. Auer Angelina, 2. Tóth Ádám, 3. Hóbor Bíborka. 5. évfolyam: 1. Steinbach Eszter Anna, 2. Ugyan Amália, 3. Takács Elvira. 6. évfolyam: 1. Farkas Vivien, 2. Gerencsér Anna, 3. Sipos Diána és Marton Klaudia. 7. évfolyam: 1. Andróczi Karina, 2. Varga Emma, 3. Düh Gréta. 8. évfolyam: 1. Filó Júlia, 2. Gerák Réka, 3. Orsós Henrietta Tímea.

Azok a rajzok sem „merültek feledésbe”, amelyek nem kerültek be a legjobbak közé, hiszen a Fáklya Művelődési Házban kiállítást rendeztek, melyen az összes pályamű a falakra került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában