Falufejlesztés

2017.09.11. 18:12

Pajtából tároló lesz, de megújul a hivatal is Paton

Az apró dél-zalai településen, Paton egymást érik a fejlesztések. Tegnap a szakemberek az önkormányzati tároló épületeken tetőt cseréltek, de a munkák során felfrissül az egykor pajtaként funkcionáló épület külső megjelenése is. Néhány házzal arrébb pedig a szintén elöregedett nyílászárókat cserélik ki a hivatal épületén.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Bata Zoltán a 300 fős település polgármestere szerint a készülő beruházásokból a lakosság is profitál, a jövőben pedig ha megfelelő pályázati forrást kapnak, akkor a belterületi utakat tennék rendbe.

Ottjártunkkor a munkások épp az egykor pajtaként szolgáló, azonban jelenleg raktárként funkcionáló épület tetőszerkezetét bontották.

- Az 1960-as években készült pajta szerkezetileg nincs rossz állapotban, ám a szarufák szinte elporladtak, s mindenütt befolyt a víz - mondta Bata Zoltán településvezető. - A Start munkaprogram keretében 5,5 millió forintból új tetőt, vízelvezető csatornát és nagyméretű ajtókat szerelünk fel.

Itt kizárólag azokat a zöldségeket tárolják, melyeket a növénytermesztéssel foglalkozó 15 közmunkás a település földjein megtermel. Ezekben a helyiségekben tárolják a műveléshez szükséges eszközöket is, így az állagmegóvás különösen fontos.

- Ezzel egy időben a hivatalban az adósságkonszolidációban nem szereplő települések számára utalt közel 3 millió forintból szintén állagmegóvó beruházást végzünk - tette hozzá a polgármester. - Az épület többfunkciós, hisz’ az orvosi rendelő, a könyvtár valamint a tanácskozó terem is itt található még. Ezért a nyílászárókat, köztük a bejárati szárnyas ajtót cseréljük ki. Ezen felül új korlát segíti majd a könnyebb közlekedést.

Fotós: Szakony Attila

A patiak tele vannak tervekkel, a jövőben, ha sikerül pályázati forrást nyerniük, akkor a régi belterületi útjaikat tennék rendbe. De a kultúrház sem korszerű már, saját forrás híján egy beadott pályázat sikerében bíznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában