Homokozó, ivókút

2017.09.22. 12:00

Olvasónknak hála tavasszal bővül a kanizsai játszótér

A város legnagyobb, Eötvös téri játszóteréről egyik olvasónk, Tóth Béla szerint hiányzik az ivóvíz, az illemhely és egy nagyobb homokozó.

Benedek Bálint

Tóth Béla szerint az Eötvös téri játszótérről hiányzik egy szép nagy homokozó, egy illemhely és egy ivókút Fotó: Szakony Attila

A belvárosban élőknek régi vágya teljesült a városrehabilitáció második ütemében megvalósult Eötvös téri játszótérrel. Az akkor telepített eszközök, infrastruktúra hazai és európai uniós támogatásból készült el. A közeli Huszti téren élő Tóth Béla szerint nagyon mutatós játszótér készült, de lenne még mit fejleszteni rajta.

Tóth Béla szerint az Eötvös téri játszótérről hiányzik egy szép nagy homokozó, egy illemhely és egy ivókút Fotó: Szakony Attila

– Hiányzik a mobil illemhely, mely nemcsak a gyerekek, hanem a kísérők számára is hasznos volna – fogalmazott Tóth Béla. – Ha jól tudom, van egy ivókút a területen, ami nem működik. Az unokáim és a többi gyerek is hiányolta a homokozót, mely szintén hiányzik a játékok közül, ennek telepítése szintén könnyedén megoldható. A nagyszülő ötleteivel felkerestük Dénes Sándor polgármestert, aki szerint néhány ponton lehet fejleszteni a játszóteret.

– Jövő év tavaszán a gyerekek nagy örömére homokozót építünk, a város üzemeltetését végző céget felkértem, hogy vizsgáljuk meg, hova lehetne azt elhelyezni – mondta Dénes Sándor.

– Ha ezen a területen van vízbekötési lehetőség, akkor az ivókút létrehozása sem okoz gondot. Azonban nyilvános WC telepítésére nincs mód, amennyiben pályázati lehetőség kínálkozik erre, akkor nem zárkózunk el. Addig pedig a közelben található köztéri illemhelyet lehet igénybe venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában