Felújítás

2018.03.17. 16:00

Megszépül a községi kultúrház Zalaszentbalázson

Megszépül, egyúttal új funkcióval is bővül a község kultúrháza. A rendbetétel már javában zajlik: jelenleg az épület belterét festik.

Szabó Zsófia

A kivitelező munkatársai, Kalamár Csaba és Kránitz Tibor festik a rendezvénytermet Fotó: Szabó Zsófia

Hencsei Margit, a dél-zalai település polgármestere elmondta: a kultúrház modernizálását már 2016-ban elkezdték. Nagy szükség volt a rendbetételre, köztük a korszerűtlen és energiapazarló nyílásszárók cseréjére, amellyel a felújításnak nekiláttak.

– Közel 1,9 millió forintból történt meg a korábbi könyvtárhelyiségben az ablakok, továbbá a nagyterem három bejárati ajtajának cseréje. Az összeg egy része, több, mint hétszázezer forint pályázati támogatás volt – összegezte a falu vezetője. Hozzátéve: tavaly folytatták a kultúrház korszerűsítését, melynek keretében újabb modern nyílászárókat építtettek be, egymillió forintból. Egyúttal a beltéri ajtókat modern fenyőajtókra cserélték, a volt könyvtárhelyiség laminált padló burkolatot kapott, a konyha pedig új járólapot. Megújult az épület előtt lévő buszmegállóhoz vezető lépcső is.

A kivitelező munkatársai, Kalamár Csaba és Kránitz Tibor festik a rendezvénytermet Fotó: Szabó Zsófia/Zalai Hírlap

Jelenleg pedig a ház belterét festik. Mindegyik helyiség új színt kap: a munkálatok összköltsége több, mint félmillió forint. Ez után a megszépült könyvtárhelyiség többletfeladatot kap, mivel itt működik majd a most még az önkormányzati hivatalban lévő  házasságkötő terem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában